Menu Luk

Afskrive et Smart TV?

Kan man afskrive et nyt smart-TV på sin forretnings konto? Jeg ved det ikke, men jeg vil prøve. Jeg har nemlig besluttet at købe et nyt tv-apparat til mig selv. Et stort et. Et der både har adgang til Netflix og YouTube. Det, jeg har nu, kan kun servicere Netflix – og det har en lille skærm. Jeg vil gerne have en kæmpe skærm. Måske op mod 65 tommer. Med god billedopløsning. Og jeg har en idé om, at det vil bringe mig meget inspiration i mit job. Som freelancer kan det være svært at holde disciplinen. Jeg mener: Det kræver noget af en at stå op hver morgen og sige til sig selv, at jeg skal møde ind på hjemmekontoret (der ligger lige ved siden af soveværelset) klokken 9.

På nettet og forvirret

Jeg har været inde på nettet for at se på forskellige TV-apparater. Jeg må indrømme, at jeg er mere forvirret, end jeg plejer at være. Jeg ved intet – INTET – om tv-apparater. Man kan få dem med OLED, eller QLED eller 8HD eller 4HD opløsninger. Jeg ved bare ikke, hvad forskellen er.

Jeg kan se, at OLED apparater er dyrere end 4HD. Jeg har læst mig frem til, at 8HD er det seneste nye. Men hvad med QLED? Alle apparaterne, jeg ser, er på tilbud. Åbenbart er QLED en dødssejler. Jeg skal måske bare lave en poll på nettet og spørge alle mine venner om, hvad for et apparat de har. Det kan jeg sikkert lære noget af. Selv om jeg ikke er meget for at indrømme det.

En regnemaskine er nem nok

Mit liv ville være noget nemmere, hvis jeg bare skulle ind på nettet for at købe en regnemaskine. Det er jo til at forholde sig til: Har den store, taster, eller er den afhængig af, at der er dagslys, før end batteriet tændes? Sådan er det ikke med tv-apparater.

Det er jo store møbler faktisk. Jo større skærm jo mere plads har man brug for. Kan du huske, dengang I fik jeres første analoge farve-tv derhjemme? Skærmen var måske på 25 tommer. Og alle sad ved stuebordet og gloede på det.
I dag skal skærmen være stor. Den skal give os en stemning af at være i biografen (hvornår gik du sidst i biografen?). Det er lidt af en udfordring. Men alle reklamerne peger i den retning: Vi gider ikke rigtigt biografen længere. Det er meget mere bekvemt, at vi kan downloade en film via Netflix og, så se den på hjemmebiografen.

De der kontorartikler

Ja, jeg indrømmer det gerne. Jeg er fan af hjemmebiografen. Det er fedt. Jeg kan se en film når som helst. Lige når det passer mig. Jeg er ikke bundet af et tidspunkt. Men jeg ved også godt, at hvis jeg bare betragter mig, nye tv-apparat som en af de nye kontorartikler, jeg gerne køber, så bliver jeg ikke glad for det. Jeg køber altid kontorartikler online her: https://justmore.dk/

Er der en af jer derude, som kan hjælpe mig videre? Hvad er forskellen på de forskellige teknologier indenfor billedfremvisning på tv-apparater? Skal jeg købe OLED 8HD, eller får jeg tilstrækkeligt for min penge med et 4HD? Tak på forhånd for svar.