Menu Luk

Brugt bil tjek

Min storebror har lige fået kørekort. Og han er hammerstolt af det. Ok. Det vil jeg også være om et år, når jeg får mit. Han er ved at forsøge at forhandle sig til et lån fra vores far. Han vil gerne have sin egen bil, men han har ikke pengene til det. Min far har et blødt punkt for ham. Men lige her i diskussionen om min bror skal have sin egen bil, holder han fast. Han får ikke lånet, som han beder om. Jeg kan høre, at min far næsten griner lidt ad ham og fortæller ham, at han må gerne få lov til at låne vores bil i ny og næ, men sin egen bil får han ikke. Også selv om han har set en god handel.

Mange fælder ved brugte biler

Min far fortæller ham, at der kan være mange fælder, når man køber en brugt bil. Især ved førstegangskøb. ”Har du fået nummerplade oplysninger på den bil, du har set?” spørger han. Min bror siger, at det har han ikke, men det kan han vel få. De sidder inde i stuen og taler om det. Der går lidt tid, inden nogen siger noget. Men så siger min far, at hvis han ikke allerede nu ved, at man først skal foretage et tjek af nummerplade på den bil, man er interesseret i, så er man slet ikke klar til at være bilejer. Diskussionen slutter her!

Lillebror er skuffet

Jeg kan næsten høre min brors skuffelse. Han sukker højt, og jeg kan høre, at han rejser sig og går sin vej. Sikkert ind på sit eget værelse. Jeg kan ikke lade være med at fryde mig en lille smule. Min bror er ellers meget forkælet. En gang imellem, så synes jeg, at han får mange flere ting, end jeg gør. Men denne gang blev der sat en stopper for ham. Men mon ikke han har lært lidt om, hvor meget en nummerplade egentlig fortæller?