Menu Luk

De store kjoler

Selvom det nu snart er en måned siden, at butikkerne åbnede igen, så var det ikke førend i sidste uge, at jeg endelig tog mig sammen til at komme ind til centrum for at købe tøj. Det var ret hårdt tiltrængt, at jeg fik noget nyt tøj. Lad mig være ærlig: Det handlede om, at jeg skulle have nyt undertøj, nogle T-shirts og nogle shorts. Her er det nemlig blevet sommer, og her er meget varmt. Mere end 33 graders varme. Så T-shirts, og shorts er der storforbrug af. Undertøjet er standard. Jeg kan godt lide at have valgmuligheder. Den, der med hvidt undertøj er for kedeligt.

Udskudt lidt

Jeg havde dog udskudt indkøbene – indtil en dag, hvor jeg bare ikke kunne holde ud at gå med de gamle, slidte t-shirts mere. Så op i bussen og ind til centrum. Ind til den butik, jeg plejer at købe t-shirts i. Jeg fandt da også, hvad jeg skulle bruge. Det gik faktisk hurtigere, end jeg havde forventet. Undertøjet blev købt i en fart. Shorts og t-shirts var ikke noget problem. Jeg var ikke i det vægelsindede hjørne. Åbenbart. Ret fedt.

Det var en god overraskelse for mig. I virkeligheden havde jeg frygtet det lidt. Du ved det her med, at man skal have maske på sørge for at spritte hænderne af og huske at modtage et adgangskort, hver gang man skal ind i en butik. De handlende var søde og smilende – bag deres masker. Det må være forfærdeligt at stå i en butik i den varme. De må jo ikke bruge deres aircondition. Men jeg kunne fornemme, at de var glade for at se kunder i butikkerne igen.

En tur i byen

Efter at jeg havde fået købt de ting, jeg ville, gik jeg en tur i byen. Nu, hvor jeg alligevel var i centrum, kunne jeg da se, om der var noget spændende, som jeg ikke havde tænkt på. Jeg var åbenbart i godt humør – og i forbrugerhjørnet.

Jeg kom nemlig ind i et par andre butikker, som jeg ikke har besøgt før. De havde nogle gode tilbud på bluser og bukser. Det var forårstøjet, de havde sat på tilbud. Alt det tøj, de ikke kunne sælge i de uger, hvor der var totalt lukket ned. Jeg så bl.a. et sted en hel knagerække fyldt med jakker til mænd, som var på tilbud. Flotte og dyre jakker. De var faktisk sat så meget ned i pris, at jeg besluttede at ringe til min mand og spørge ham om, hvilket nr. han bruger. Han fortalte mig, dog, at han ikke var interesseret i en ny jakke. Ligegyldigt, hvor godt et tilbud den er.

Det er altså kjoler og nederdele nu

Han har i forvejen 4 forårsjakker og får dem jo ikke brugt i år. Hvis jeg kunne finde nogle shorts til ham, måtte jeg gerne købe dem. Lidt skuffende, at han afviste mit tilbud om en ny jakke.
Jeg kiggede mig rundt i forretningen. Gik op til afdelingen med dametøj. Måske har de også flotte jakker til kvinder på tilbud, tænkte jeg. En, jeg kan bruge, når sommeraftnerne bliver kølige igen. De har jo i hvert fald kjoler og nederdele i store størrelser.