Menu Luk

En god fysio-klinik

I fredags sad jeg og legede rundt på internettet. Det gør jeg tit, når jeg keder mig. Jeg lærer altid noget. Det er en utrolig kilde til viden. Og videbegærlig – det er noget, jeg har opdaget, at jeg er. For nyligt har jeg været almindelig kunde hos en fysioterapeut, der specialiserer sig i genoptræning efter sportsskader. Jeg fandt ham via en simpel søgning på nettet: ”Genoptræning København”! Det var nemt nok. Han hjalp mig med en hælspore behandling. Som almindelig fodboldspiller på amatør-elite niveau havde jeg ikke helt set det komme. Altså at jeg ville kunne få en hælspore. Men det skete altså. Og da jeg ikke kan undvære fodbolden, så var der kun en vej frem for mig: Jeg måtte i genoptræning. Med eller uden nye sko eller indlæg.

Fantastisk arbejde

Fysioterapeuten gjorde et gevaldigt, flot stykke arbejde. Vi fik genoptrænet mine muskler, og vi kom hælsporen til livs. Det er nu et års tid siden, og i mellemtiden har jeg haft flere episoder, hvor min fod har voldt mig store smerter. Min læge siger, at den fysioterapeut, jeg fandt åbenbart ikke var sin fulde opgave værd.

Læger…

Det mener jeg, er noget vrøvl. Min terapeut har gjort meget ud af at forklare mig, at det kan tage mange måneder, førend man kan komme sådan en skade til livs. Min læge insisterer dog på, at det ikke bør tage mere end 6 måneder at komme sig over en skade i foden. Hvis det gør det, så må man nok indse, at man aldrig kommer helt tilbage til det niveau, man var på, før skaden skete.

Det argument er min nuværende fysioterapeut vildt uenig i. Han har et meget holistisk billede af, hvordan en sund krop ser ud. Jeg må indrømme, at jeg sådan set ikke ser det holistiske billede. Men jeg kan godt forstå, hvis han siger til mig, at mine smerter kommer fra at kompensere i musklerne for en smerte et sted. Den smerte bliver så overført til et andet sted på kroppen.

Hælsporer kan komme når som helst

Spørgsmålet er så bare: hvorfor får jeg brug for hjælp til hælspore, når jeg ikke er så aktiv som jeg plejede at være, i atletik sammenhænge. Er der nogen, der kan give mig et fornuftigt svar på dette simple spørgsmål?

Den fysioterapeut, som jeg er i behandling hos, fortæller mig, at han lige har fået sit certifikat som personlig genoptræner. Organisatorerne af eventet for bevisuddelingen er en privat sammenslutning af mennesker, der har behov for at vise, hvad de kan. Herunder også at skrive taler, dialoger og lave opslag på Facebook over alt, hvad de mener, de er værd. Godt nok lidt selvfede.

Men det er helt ok. De laver et godt stykke arbejde. Hidtil jer jeg meget tilfreds med, at jeg så småt får lov til at løbe igen. Så pyt med at de gerne vil vise sig frem. Måske er det bare en del af deres forretningsstrategi. Det skal jeg ikke kunne sige med sikkerhed. Så længe de er her, og er villige til at hjælpe folk som mig – eller som er i lignende situationer.