Menu Luk

Flyve billigt?

Det er bestemt ikke nogen specielt billig fornøjelse at være så interesseret i Formel 1-sporten, at man bare må og skal se mindst et af GP-løbene hvert år. Men sådan har jeg det altså, så jeg sparer penge sammen, så jeg kan rejse et eller andet sted hen i verden for at overvære et af løbene på tætteste hold.

Sådan har jeg gjort det de seneste seks år, og det har da primært været løb i Europa, jeg er rejst ud for at se, men jeg har da også nogle få gange haft mulighed for at se Formel 1-løb i andre verdensdele.

For tre år siden var jeg således i Malaysia for at se det malaysiske Grand Prix. Det skyldtes lidt af en tilfældighed, fordi jeg fik held med at købe et par billige flybilletter til Thailand. Så inviterede jeg min kone på en ferie i Thailand, og i løbet af den ferie tog jeg så et par dage til Malaysia for at følge Formel 1-løbet.

Men jeg har også været i USA for at se racerløb. Det er nok den dyreste af mine rejser til motorløb, for det var på det tidspunkt ikke muligt for mig at finde billige flybilletter til USA, så jeg måtte punge ud med en masse penge for at kommer derover.

Som sagt er det helt naturligt mest de europæiske løb, jeg har mulighed for at være tilskuer til, og hvis det er tilpas tæt på, som for eksempel i Tyskland eller Belgien, vælger jeg normalt at tage bilen og køre dertil.

Et af de mere mindeværdige Grand Prix-løb for mig var i 2011, da jeg tog til det foreløbigt sidste GP i Istanbul, hvor der ikke længere køres Formel 1. Jeg købte ved den lejlighed også to flybilletter til Istanbul i Tyrkiet, fordi min kone syntes, at det kunne være spændende at besøge Istanbul, så vi kombinerede min passion for motorsport med nogle dages spændende storbyferie.

Sidste år valgte jeg at tage til det franske Grand Prix, og jeg havde i første omgang planlagt at køre derned i bil, selv om det er en ret lang tur til det sydfranske. Men så nævnte en kollega, som også er en stor fan af Formel 1, at det var nemt at få fat i nogle meget billige flybilletter til Paris, hvor man så kunne leje en bil og køre resten af vejen for en samlet set ganske overkommelig udgift. Det gjorde vi så sammen og havde en god tur til Frankrig.

Næste år vil jeg tage til det engelske Grand Prix på Silverstone banen. Jeg har endnu ikke besluttet mig for, om jeg vil køre i bil derover. Min kone vil gerne med, og der er ikke så voldsomt langt, hvis man kører gennem tunnelen under Kanalen, men hvis jeg kan finde nogle tilpas billige flybilletter til London, vælger vi nu nok at flyve derover, og så kan min kone blive hos nogle af vores bekendte i London, mens jeg kører til Silverstone i deres bil, som jeg gerne må låne.