Menu Luk

Hvordan gøres en hjemmeside hurtig?

Vi har fået spørgsmålet: “Hvordan kan jeg gøre min hjemmeside hurtigere, så både mine gæster og Google bliver glade?”

Ja, det er jo lidt af et spørgsmål, og det er ikke så ligetil at besvare, sopm man skulle tro. Mn lad os prøve at give dig bare nogle få hints om, hvad der skal til. Vi har researchet lidt hos den kendte hastighedsguru Kim Tetzlaff, der driver hjemmesiden http://kim-tetzlaff.dk/

Vi har også researchet andre steder på nettet, men ingen tvivl om, at det er hos Tetzlaff, de mest effektive svar kunne findes.

seo-hastighed

Hvad gør en webshop / hjemmeside hurtigere?

Blandt de områder, som Kim Tetzlaff arbejder med, er de mest interessante nok disse:

  • CSS i stedet for grafik. Det er muligt at lave skygger og gradienter med CSS i stedet for med grafiske elementer, der jo blot er grafik, der skal loades. Et meget interessant område.
  • En mere aggressiv brug af AJAX til højdynamiske sider.
  • Inline scripts og CSS skal væk og erstattes af eksterne scripts og CSS. En gammel kending – men yderst aktuel.
  • Brug af vektor, hvor det er muligt. Og her menes vektoriseret grafik, der er meget hurtigere at hente. Et ikke særligt kendt område – men værd at se nærmere på.

Hvordan foregår det?

Som vi forstår det, sker arbejdet i en kombination af serveroptimering, optimering af kode og grafik med mere. Det afhænger jo også af den pågældende opgave og naturligvis platformen. Kim Tetzlaff arbejder meget med WordPress, men også Magento, Drupal og Prestashop er blandt specialerne hos hastighedsguruen med det ikke så nemme efternavn.

Hvis du har erfaringer med hastighedsoptimering, hører vi rigtig gerne fra dig herunder, da det er et område, der bliver stadigt vigtigere.