Menu Luk

I terapi

Nu må jeg være ærlig og sige, at jeg er forvirret. Der er så mange terapeuter, man kan henvende sig til, hvis man har et eller andet problem. Men lad mig forsøge at male hele spektret ud for dig ved at nævne blot to typer terapeuter, der tager sig af forskellige dele af os:
Det kan være, at man skal til en fysioterapeut, hvis man har ondt i ryggen. Det kan være, at man skal til en psykoterapeut, hvis man har ondt i sin sjæl. Ind imellem er der så et hav af terapeuter, der kan helbrede og forebygge smerter – fysiske såvel som psykiske. De kalder sig måske ikke for terapeuter. Men de skriver meget ofte på deres sites, at de kan hjælpe en.

Mange muligheder

Måske skal man til en stressterapeut eller en life coach. Måske skal man til en kiropraktor eller en osteopat. Måske går man til en akupunktør, fordi man har et problem. Nogle går til akupunktører, fordi de mener, at de kan få hjælp til at holde op med at ryge, andre, fordi de vil tabe sig. Nogle går til osteopater, fordi de har en anden tilgang til behandling af fysiske smerter, end en læge har. Der kan være mange grunde til at man går til behandling. Og jeg siger ikke, at den ene form for behandling er bedre end den anden.

Det, som de alle sammen har til fælles, er nemlig, at de kan helbrede én. På den ene eller anden måde. Om vi så tror på, at de kan helbrede os med den metode, de arbejder med, er vores sag. Og det skal jeg ikke blande mig i.

Psykoterapi i København var godt

Jeg gik en gang til psykoterapi i København. Det hjalp mig til at få en bedre livskvalitet. Men det er ikke sikkert, at det vil have den samme effekt på dig. Jeg tror, det er et spørgsmål om tro og overbevisning.

Det pudsige er bare, at alle de former for behandlere, der findes, kan helbrede. Og det er derfor, jeg kalder dem alle sammen for terapeuter. ”Terapeut” er i virkeligheden et græsk ord, som betyder ”at helbrede”. Alle terapeuter kan i bund og grund helbrede. Spørgsmålet er så bare, hvor finder man den terapeut, man har brug for. Måske havner jeg i hænderne på en terapeut, som jeg ikke kan forstå eller kommunikere ordentligt med. Sker det, så går det galt. Måske har jeg ikke tillid til terapeuten. Så bliver jeg ikke helbredt. Det er sikkert. Og terapeuten kan risikere at blive anklaget for fejlbehandling mv. Det kan være noget af et minefelt at bevæge sig ud i – det der terapi.

Omtanke for smerte

Derfor, så synes jeg, at man skal tænke sig godt om, når man har en smerte. Måske kan det ikke lade sig gøre. Især hvis smerten er akut, og der er brug for behandling lige med det samme. Så må man tage imod, og når det så går bedre, så kan man finde hjælp til at finde en anden terapeut, hvis man ikke er tilfreds med resultaterne af den behandling, man har fået.