Menu Luk

Ikke uden vandfilter

Her på det sidste har jeg lagt mærke til, at jeg ikke drikker vand nok. Det siges jo, at man gerne må drikke omkring 2 liter om dagen. Det har jeg tidligere gjort, men ikke længere. Jeg har nogle glasflasker, som jeg troligt skolder hver dag og fylder med drikkevand. Men jeg får dem ikke drukket. De står bare i mit køleskab. Og fylder. Jeg kunne egentlig ikke forstå det. Hvorfor drikker jeg ikke vandet? Jeg plejede jo at gøre det. Havde det faktisk godt med det. Her i varmen er det godt at drikke meget væske. Man skal passe på med at blive dehydreret. Det kan nemt ske.

Klorsmag

Det var ikke før end i sidste uge, at jeg opdagede, hvorfor jeg ikke drikker vandet længere: Det siges godt nok, at det er rent drikkevand, vi får fra vandværket. Men jeg lagde mærke til, at det smagte meget af klor. Eller lugtede af klor. Og det kan jeg altså ikke lide. Klor. Det er nok med lugten i svømmehallen. Skal jeg drikke det? Ikke tale om.

Jeg talte med mine naboer om det. Det er meget søde mennesker, som er meget bevidste om, hvordan man spiser og drikker sundt. En af dem er diætist. Hun ved meget om ernæring og har givet mig mange gode tips. Hun havde også lagt mærke til ændringen i vandets smag. Hun rådede mig til at få mig et vandfilter, hvis jeg ikke vil købe det, som allerede er tappet på plastikflasker.

Nej til flaskevand

Nu mener jeg, at vand bør være noget, som alle skal have adgang til, uden at det er nødvendigt at lægge 35 kroner for bare en halv liter. Så det her med at købe tappet drikkevand, er ikke lige mig. Det løber faktisk også op i et stort beløb på en måned, hvis jeg skal købe 4 flasker hver dag. Så jeg har været inde på nettet for at undersøge, hvad et vandfilter koster.

Et vandfilter er billigste løsning

Det ser umiddelbart ikke ud som om at vandfiltre er billige. Men hvis jeg opvejer det mod, hvad det vil koste mig at købe tappet vand i en måned, så bliver det sat i perspektiv: Udgiften til et vandfilter er ingenting. Og det kan jo holde i mange måneder. Det har jeg i hvert fald set.

Så måske er det vejen frem for mig. Få købt et vandfilter. Det behøver ikke at være et stort og forholdsvist grimt apparat, der sættes på mine vandhaner. Nej, de er måske ikke de kønneste tingester at se på, men det kan man vel gøre noget ved. Måske beklæde dem med farver på en eller anden måde.Jeg læste om det her faktisk https://www.barbarellah.dk/vandfilter-til-drikkevand/

Jeg ved det ikke helt endnu, hvordan jeg kan forskønne apparatet, der sættes på hanen. Det finder jeg ud af. Før eller siden. Måske vænner jeg mig bare til at sådan ser en vandhane ud. Det kan sagtens tænkes.
Det, jeg kan se fra flere udtalelser, er, at de virker. Det er det vigtigste. Det æstetiske må komme i anden række. Det handler om, at jeg skal have væske.