Menu Luk

Lindy the man

Hvis jeg var dig, ville tage et smut hen til Lindy, for det er lige præcis sådan noget, han er god til, sagde min nabo, da vi stod og sludrede lidt sammen ude i hans indkørsel. Jeg havde nævnt for ham, at jeg var løbet ind i nogle problemer med min bærbare computer, som der åbenbart var opstået en fejl i, for jeg kunne kun bruge den, når den var sluttet til en stikkontakt, og så er der jo ikke meget bærbar over den mere.

Jeg kender godt Lindy. Det gør hele kvarteret, for Lindy suser meget tit rundt i sin eldrevne kørestol. Han er handicappet i kraft af, at han er født næsten helt uden ben. Rygtet vil vide, at han er et af de mange ofre for skandalen omkring sovemidlet Thalidomid, der medførte mange medfødte defekter hos nyfødte børn, hvis deres mor havde brugt midlet under graviditeten.

Men Lindy har altid et godt humør, og han har valgt at kaste sig over den tekniske side af computere som sin hobby, og det i en sådan grad, at han er blevet til noget af en ekspert.

Jeg fulgte min nabos råd og besøgte Lindy. Jeg havde aldrig tidligere været inde hos ham, så jeg blev noget overrasket over hans enorme lager af reservedele til computer, der fyldte mange hylder i det store værelse, han brugte som arbejdsrum.

Han kiggede lidt på min bærbare og tændte for den med stikket til strømforsyningen sat i. Bagefter tog han stikket ud, og computeren gik død med det samme. OK, sagde Lindy, det er ikke første gang, jeg har været ude for, at batterier til bærbare computere går helt døde, selv om de måske ikke er ret gamle. Desværre er det et punkt, hvor producenterne i nogle tilfælde sparer lidt for meget, så kvaliteten slet ikke følger med i forhold til resten af computeren, fortalte Lindy.

Du skal ganske enkelt have et nyt batteri til bærbar, fortsatte han og kørte i sin stol hen til en hylde, der bugnede af batterier. Han fandt lynhurtigt et batteri af den rigtige type, og det tog ham meget kort tid at skifte mit gamle batteri ud med det nye.

Så tændte han for computeren, men denne gang uden at sætte stikket fra strømforsyningen til, og computeren kom til live på helt sædvanlig måde. Så det var altså batteriet, det var galt med, og jeg følte mig meget lettet over ikke at skulle ud at købe en ny bærbar.

Ved du hvad, sagde Lindy pludselig, du kan altså få en helt anden hastighed på den her maskine, hvis jeg monterer noget mere ram til computer i den ( som den slags RAM du kan se her ), og du skal lige være opmærksom på, at ram er faldet så meget i pris, at jeg kan fordoble dens arbejdshukommelse for et par hundrede kroner.

Det tilbud tog jeg med glæde imod, for hvem ønsker ikke noget mere kapacitet på sin computer? Også det ordnede Lindy på få minutter, og hans priser var bestemt mere end rimelige, så jeg gik glad hjem.