Hvad er en narkotest og hasj test?

I takt med at tilgængeligheden til et utal af narkotiske stoffer bliver større og større, stiger behovet for diverse testmuligheder tilsvarende. Det gælder både bekymrede forældre, sportsklubber og – ikke mindst – arbejdspladser. Derfor har vi kigget lidt på, hvad der er muligt at købe online i Norge i dag, og hvad en narkotest egentlig går ud på.

Ferle produkter

Et af de meste kendte (og anerkendte) firmaer i Danmark er Ferle Produkter ApS, der har til huse på Sjælland – nærmere bestemt i Hellebæk. Virksomheden udvikler, producerer og sælger en lang række forskellige tests, der kan benyttes til både firmaer og private. Og det er også dem, der er markedsledende i Norge med shoppen narkotikatest.no

Deres testmetode er meget hurtig – resultatet vises efter ca. 5 minutter, og som nævnt er der tale om en urintest, hvor sticken ganske enkelt dyppes i urinen fra den person, der testes.

Test af spyt

Det er også muligt at teste spyt i stedet for urin, og for mange er det en mere komfortabel metode, da der kan være visse ubehageligheder forbundet med indsamlingen af urinprøver. Udover den fordel er det også værd at nævne, at det er nærmest umuligt at snyde med en spyttest, da den testede person ikke har mulighed for at ombytte spyt etc.

På negativsiden er, at tiden, hvorefter der kan spores med en spyttest, er noget kortere end for en urinprøve, som du kan se her:

2014-05-05_14-56-40

Bemærk, at hash (Cannabis) kun kan spores i spyt ganske få timer efter indtagelsen. Og Cannabis er det, der i Norge også kaldes for hasj. Ferle har disse særlige produkter til at teste: https://www.narkotikatest.no/shop/hasj-test-4c1.html

Politik for misbrug på virksomheder

Det er værd at være opmærksom på, at der skal indføres en klar og forståelig politik på området, der involverer tests – som virksomhed kan du komme i problemer, hvis medarbejderne ikke er orienterede om og har tilsluttet sig en sådan politik, og du så efterfølgende kommer og kræver dem testede.Generelt kan det slås fast, at der er et righoldigt udvalg af diverse tests til sporing af narko på markedet, og at det på ferle.dk er muligt at dække behovet, uanset om der er tale om privat brug eller virksomheder. Styrken ved at købe disse tests hos for eksempel Ferle Produkter er, at der ydes en meget omfattende rådgivning i både brugen af narko tests og indførelse af en politik på området.

Hvordan ser det ud på din arbejdsplads? Har I en misbrugspolitik? Gennemføres der narkotest jævnligt eller kun ved ansættelse. Eller slet ikke? Lad os høre!