Menu Luk

Omlægning af produktion

I går var der bestyrelsesmøde i firmaet. Jeg deltog i det, som jeg altid gør. Som referent. Det er en del af mit job som direktionssekretær. Dagsordenen var den sædvanlige, men denne gang var der en del underpunkter i AOB. (Any Other Business).

Ny revisor

Bl.a. blev det besluttet, at firmaet skal hyre en ny revisor. Bestyrelsesmedlemmerne ved, at ham der er ansat nu, går på pension om et halvt år, og de vil gerne sikre sig, at den nye bliver indsluset i tingene i tide. Klart og forståeligt. Der var diskussioner frem og tilbage om hvem. De har jo alle sammen en eller anden god kammerat i deres netværk. Det blev besluttet, at den ny chefrevisor skal være én, der allerede er ansat, og at den nye gerne må være helt ung. Jobopslaget skal jeg huske at lave og få godkendt.

Omlægning med hjælp af Lean

De talte også om omlægning af produktionen. En af afdelingslederne har rapporteret om flaskehalse i produktionsprocessen og vil gerne have hjælp til, at den bliver lagt om. Han har bedt bestyrelsen om at få økonomi til at kunne hyre en Lean konsulent, der kan hjælpe med det.

Arh, de talte længe frem og tilbage om det. De kan ikke se på salgstallene, at der er flaskehalse i produktionen – og hvad er i det hele taget Lean? Der var én, som kendte lidt til det. Han mente, at det er sådan en måde, man organiserer sin virksomhed på, så den bliver mere effektiv. De diskuterede faktisk, emnet i 1,5 time. Lidt længe synes jeg.

Konsulent udefra

Handler det ikke bare om, at de skal finde nogle penge og, så hyre Lean konsulenten fra Leanakademiet, som afdelingslederen foreslog? Han kan vel få en tidsfrist på et par måneder. Og hvis det ikke virker, ja så må de sadle om? Jeg indrømmer, det var lidt tidsspilde for mig at sidde og lytte til deres diskussioner om, hvad Lean er – eller ikke er.