Menu Luk

Sammenligningssider

De fleste kender dem godt – sammenligningssider eller portaler, om du vil. De findes i tusindvis på nettet, og de benyttes faktisk ganske flittigt af et stort antal mennesker hver dag. Blandt de mest kendte er nok Pricerunner, men der er faktisk mange andre, der benyttes lige så flittigt, men som langt fra alle identificerer som en sammenligningsside. I denne artikel ser vi på nogle udvalgte af dem, på baggrunden for dem – og vi ser på, om du som forbruger kan benytte dem trygt eller ej. Hint: Det kan du stort set altid.

Baggrunden

I takt med at internettets udbud af ydelser og varer steg og steg gennem slutningen af 90’erne, dukkede der en ny type hjemmesider op, der har mange navne som for eksempel prissammenligninger, portaler, sammenligningssider og mere til. De er faktisk ganske nyttige. Lad mig give et eksempel:

Du skal bruge en ny bærbar computer, og du googler. Nu kan du vælge enten at besøge en 10-15 for skellige hjemmesider, skrive priser og betingelser ned på den, du vil have – og så vælge. Eller du kan hoppe direkte fra Google – eller helt direkte – ind på en prissammenligningsside som for eksempel Pricerunner og på én side overskue hele markedet (stort set), udvælge det bedste tilbud og slå til.

Ingen tvivl om, at det ER en hel del nemmere med sidstnævnte løsning.

Hvad lever de hjemmesider af?

Der er tale om såkaldte affiliate sites. Det betyder helt lavpraktisk, at hjemmesidens ejer får en kommission, hvis du køber via et klik fra hjemmesiden. For dig som bruger, er det i langt de fleste tilfælde helt ligegyldigt – du skal blot finde det, du gerne vil have.

Sælgeren af produktet, rejsen eller udbyderen af lånet giver så hjemmesidens ejer en provision, og det er en del af udbyders markedsføring. Set fra sælgernes side er det jo også en yderst effektiv og økonomisk markedsføring, da det kun koster dem noget, hvis der sker et salg.

I realiteten kan man jo så frygte, at de produkter, rejser og lån, der giver den største kommission også er dem, der vises øverst. I nogle tilfælde er det også sådan, men det fritager jo ikke dig og mig for selv at kigge listerne igennem og finde, hvad der tiltaler os mest, vel?

Hvad er en sammenligningsside

Det er en hjemmeside, der sammenligner 2 eller flere (som regel mange flere) produkter, services og ydelser. Ofte opstillet overskueligt i listeform.

Koster det noget at bruge dem?

Nej absolut ikke! Det er 100% gratis hjemmesider, der har deres indtægt fra de firmaer, der promoveres på dem.

Kan man stole på sammenligningssider?

I stort set alle tilfælde ja. Det er sjældent, at alle produkter, services og lån på markedet vises, og der kan også være tale om, at produkter, lån og rejser, der betaler bedre til hjemmesiden, vises først.

Eksempler på sammenligningssider

Lad os kigge lidt på nogle forskellige sammenligningssider indenfor vidt forskellige områder her – så kan du bedre danne dig et indtryk af, hvad det er, vi taler om. Vi tager dem i tilfældig rækkefølge.

Rejser – Rejsepriser.dk

Sammenligningssider for rejser

Rejsepriser.dk er en mere avanceret sammenligningsside, da der reelt er tale om en ganske avanceret søgemaskine, der sammenligner flybilletter, charterrejser og afbudsrejser og sorterer resultaterne efter pris. Hjemmesiden er en af de mest brugte i Danmark, da den er meget hurtig og yderst præcis.

Lån og kredit – Forbrugslån

Billige forbrugslån

 

Billige-Forbrugslån.dk er en af de mange hjemmesider, der viser et meget stort udvalg af de lån, kviklån, kassekreditter med mere, der i dag er tilgængelige for danskerne. Denne slags hjemmesider er meget populære, da de mange online lån er et kærkomment og ganske nødvendigt alternativ til konservative og ulideligt langsommelige banker. For eksempel er muligheden for gratis lån en yderst populær service hos dem, der blot kortvarigt skal bruge ekstra kontanter.

Varmepumper – Bedste Varmepumpe.dk

Bedste varmepumpe billigt

Bedste Varmepumpe.dk – her er der tale om en lidt anden type sammenligningsside, da der er tale om mere komplekse produkter. Hjemmesiden beskriver de forskellige løsninger, der er mulige med varmepumper og jordvarme, og så får man som gæst på hjemmesiden muligheden for – helt gratis og uforpligtende – at få tre tilbud tilsendt fra leverandører. Det er jo unægtelig nemmere end at skulle side og kontakte leverandørerne enkeltvist!

Indkøbsguide – Pengeguru.dk

Pengeguru.dk er igen en anden type hjemmeside, der er dedikeret rådgivning og gode tips til indkøb af alt muligt lige fra plæneklippere over kaffemaskiner til rejser, dating og meget andet. Hjemmesiden er sprængfyldt med inspirerende artikler, og man kan nemt og ukompliceret klikke sig videre til leverandører af det, artiklerne handler om. For eksempel er en populær artikel den, der giver tips og anvisninger til dem, der gerne vil låne penge udenfor normale åbningstider, hvilket faktisk ER muligt online. Den artikel kan du se her.

Weekend-lån

Lån i weekenden

Lån-weekend.dk er en typisk såkaldt niche-hjemmeside, der hjælper de mennesker, der eftersøger et lån af den ene eller anden art i weekenden og på helligdage. Og modsta bankerne er mange online lån åbne 24/7 og også i weekender. Endnu et godt eksempel på en service, der gør det nemmere for forbrugeren at vælge og vrage mellem de tilbud, der findes.

Afrunding

Ovenstående hjemmesider er et meget lille udvalg af de mange sammenligningssider, der findes på nettet. Som allerede nævnt er flertallet af dem virkeligt gode, og de gør en søgning efter et godt tilbud meget nemmere for forbrugerne.

Vi håber, at du har gavn og glæde af denne lille guide i hjemmesider, der sammenligner priser og tilbud! En kollega – Kasper – har lavet en anmeldelse af andre lignende sider her: https://pro2.dk/anmeldelse-af-online-laaneportaler/