Menu Luk

Samvær og forældremyndighed

skilsmisse

I skal skilles. Det er en modbydelig proces. Ikke fordi, I ikke er enige om det. Mere fordi, der er så mange følelser involveret i processen. Følelser, der opstår undervejs i processen. Det kan godt være, at I synes, at I er cool omkring det. I har fået fortalt børnene, at I skal bo hver for sig – og at I ikke altid kan være sammen som familie. Børnenes reaktion vil sætte nogle følelser i gang, som I måske ikke har været forberedt på ville dukke op. Og i det hele taget: Der er jo et stort og ubesvaret spørgsmål: Hvem skal have forældremyndigheden?

Lige på det punkt kan I ikke nå til enighed. Og det er et punkt, hvor følelserne virkeligt kommer i spil. I elsker jo jeres børn. Begge to. Din eks vil have fuld forældremyndighed over begge børnene. Du har det sådan, at du gerne vil dele forældremyndigheden med din eks. Men kan det lade sig gøre? Og hvis ikke, hvordan sikrer du så, at du kan have et samvær med dine børn?

Hvad er dine rettigheder?

Det spørgsmål skal du altså have en advokat med speciale i samværssager til at give dig svar på. Det kommer nemlig an på mange forhold, og der vil altid blive skelet til børnenes ve og vel i den slags sager. Det er nemlig ikke altid oplagt, at kun en af børnenes forældre skal have forældremyndighed over dem. Det er rigtigt nok, at det ofte er udfaldet af en eventuel høring eller retssag om lige det punkt, at en af forældrene tilkendes forældremyndighed.

Men det betyder ikke, at der ikke kan ændres på forholdene senere hen. Altså efter at skilsmissen er trådt i kraft, og I hver især er kommet videre i jeres liv.

Det kan sagtens tænkes, at du ikke lige nu er egnet som forældre til dine børn. Det kan også sagtens tænkes, at du vil være en perfekt forælder for ungerne om noget tid. Og på det tidspunkt kan du søge om fuld forældremyndighed. Om du får det – ja det vil retten finde ud af. Og du må rette dig efter, hvad dommeren afgør.

Gode skilsmisseadvokater

Derfor vil det være fornuftigt af dig at få etableret et ærligt samarbejde med en skilsmisseadvokat, så du kan være sikker på, at han eller hun kender hele jeres skilsmisseforløb. Der vil komme mange elementer ind i skilsmisseforløbet, som vil påvirke dig følelsesmæssigt. Det er ikke kun et spørgsmål om at få papir på, at I ikke længere er gift, og det er heller ikke kun et spørgsmål om forældremyndighed. Det handler om bodeling. Det handler om, at én af jer skal flytte ud af huset, som har været jeres fælles bopæl.

Det handler om, at alle i den lille familie skal lære at leve under voldsomt forandrede forhold. Én af jer skal sikkert bo helt alene. Den anden skal muligvis lære en helt masse nye ting – nemlig alt det, du hidtil har varetaget i hjemmet. En skilsmisseadvokat vil kunne sørge for, at I finder den bedste løsning for alle, så de kommende måneder ikke behøver at blive fyldt med tvivl og følelsesmæssig forvirring.