Menu Luk

Stillads på facaden

Nå, de ringede så fra entreprenørfirmaet her i sidste uge. De spurgte, om jeg ville have, at de maler huset udvendigt med det der vandafvisende middel. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle svare. Så jeg spurgte dem om, hvad det er for et middel, de vil pladre på mit hus. Jeg fik en lang forklaring om, at det er et middel, som sikrer fugerne mellem murstenene mod vand. Det er usynligt. Jeg spurgte dem, om det er miljøskadeligt. Der vil helt sikkert være noget afdrypning alligevel. Jeg fik hurtigt svar om, at midlet ikke er miljøskadeligt.
Mens repræsentanten for firmaet havde forklaret mig om midlet, havde jeg fået tankerne tilbage og spurgte ind til prisen. Det ville løbe op i en samlet pris, som ligger ca. 15% over det oprindelige tilbuds. Plus moms. Hurtig hovedregning og jeg slog til.

God beslutning

Repræsentanten var glad. Han sagde, at det er en fornuftig beslutning, nu hvor de stadig har facadestilladset stillet op.  Et eller andet sted, så kunne jeg ikke lade være med at grine lidt ad mig selv. Det er et godt salgsargument: ”Du har chancen nu, hvor vores facadestillads endnu ikke er pillet ned… ”. Han havde bare ikke brugt det som argument for at sælge mig det her vandafvisende middel.

Stort internationalt firma

Det er et stort stillads firma, som entreprenøren har lejet det af. Han ville bare vide, om han kunne pille det ned, eller om han skal lave fuldkomment arbejde. Ærligt nok. Naturligvis blev han glad for, at hans opgave bliver forlænget med en ekstra aktivitet. Og jeg håber sandelig, at resultatet bliver fint.

Heldigvis havde jeg også fornuft nok til at bede ham om at sende mig et nyt tilbud, hvori det fremgår, hvad prisen for arbejdet med isoleringsmidlet er. Det bliver jo i sidste ende mig, der betaler det hele. Så jeg vil have mine papirer i orden, og jeg vil have at vide, hvad jeg skal betale. Det er jo ikke en billig sag at få fuget et helt toetagers hus op. Det må jeg sige. Det bliver et gevaldigt indgreb i mit budget. Men det må jeg tage skridt for skridt. I første omgang handler det om, at huset skal være beskyttet mod fugt. Så kan alle de andre problemer vente. Dem kommer der en løsning på.

Leje af stilladser

Jeg kunne sådan set godt lide at vide, hvor mange meter stillads de samlet har sat op omkring huset. Er det ikke sådan noget med, at prisen for leje af stillads hos PHD udmåles i hvor mange meter og hvor mange dage man lejer det i? Jeg ved det ikke. Men jeg vil da huske at spørge dem om det næste gang, de ringer for at høre, om jeg vil have, at de udfører det ene eller det andet stykke arbejde for mig.

Det er de nemlig gode til i den lille by, hvor mit hus ligger. Det ligger lidt uden for den lille by lige på kanten til markerne. Ikke her inde i storbyen, hvor jeg bor i vintermånederne. Det vil ikke undre mig, om de ringer i morgen og spørger, om de skal male vinduessprosserne udvendigt.