Menu Luk

Team building

Jeg har fået et nyt job. Jeg er blevet ansat i et lille firma, hvor der er 6 mænd og så mig. Mændene er revisorer, og de er dygtige til det der med tal. Jeg er hende, der skal holde styr på deres mødekalendere og aftaler med kunderne. Jeg er med andre ord blæksprutten, der sørger for, at hverdagen kører nogenlunde gnidningsløst. Det er noget af en udfordring. Især fordi jeg har 2 chefer. Det er dem, der startede firmaet sammen. Og de kan altså godt finde på at sige to vidt forskellige ting til mig om det samme. Fx forleden spurgte jeg, om jeg skulle minde alle om deres møder. Den ene svarede, at det behøver jeg ikke. Den anden sagde, ja, det synes, han vil være en god idé.

Den skal jo tackles

Nu ved jeg så ikke, helt hvordan jeg tackler den. Jeg ved jo, at nogle af de andre faktisk er ret gode til at tjekke deres kalendere og overholde møder og aftaler. Andre er knapt så gode til det. Så jeg tænker, at jeg finder en udvej. Giver dem, der glemmer deres aftaler besked om det, sådan en times tid inden de skal videre til næste møde. Via sms eller Messenger. Det er nemt nok.

Men så, i går gik det op for mig, at selvom vi er et lille firma, så sker der ofte det, at beskeder ikke bliver taget alvorligt – og at der bliver lavet om i mødekalenderne uden, at jeg får besked om det. Og det fik mig lidt op af stolen. Hvorfor skal jeg minde dem om ting og sager, hvis de alligevel bare laver om på tingene, uden at jeg får det at vide? Der er noget helt galt med kommunikationen imellem os. Så, jeg gjorde det, at jeg forklarede problemet for mine chefer. De kiggede på hinanden og på mig og spurgte mig, om jeg har et forslag til en løsning?

Teambuilding kan løse det

”Ja, det har jeg. Jeg foreslår, at vi laver et lille firmaevent, hvor alle skal deltage, og hvor vi lærer at kommunikere med hinanden på en måde, så der ikke opstår misforståelser.” Jeg var forberedt. Jeg havde brugt tid på nettet til at søge på: ”Teambuilding Sjælland” og fandt https://goteam.dk/teambuilding-sjaelland – jeg havde set, at der er et firma, som kan lave et event, der ikke behøver at vare mere end 3 – 4 timer. Noget med skattejagt ved hjælp af GPS.

Cheferne var med

Mine chefer tog brillerne af, kiggede på mig, som om jeg er fuldkommen vanvittig. De kiggede også på hinanden. Og så sagde en af dem, at han syntes, at det er en ok idé. De har længe haft fingeren på det samme kommunikationsproblem, men de havde ikke tænkt på muligheden, som et teambuilding, kursus kan give dem. Så de foreslog mig, at jeg tager det på mine skuldre at arrangere et lille event. Måske allerede i næste uge. De vil gerne betale udgifterne og samtidigt også give alle en god frokost bagefter. Så nu må vi se, om min idé er god nok. Jeg læste mange anbefalinger af kurset fra andre små firmaer. De får som regel mindst 5 stjerner.