Tør dig i et tyrkisk håndklæde

Da vi sidste år købte vores sommerhus i et dejligt område tæt ved Ebeltoft, var der faktisk tale om et dødsbo, og arvingen, der bor i udlandet, var egentlig ikke involveret i handelen, så vi mødte ikke andre end en ejendomsmægler. Vi købte huset fuldt møbleret og med alt det forskellige boligtilbehør, der normalt er at finde i et sommerhus.

En del af tingene havde vi ingen interesse i at beholde, så de blev smidt ud. Det gjaldt også nogle temmelig ligegyldige, indrammede plakater på væggene, for dem brød vi os ganske enkelt ikke om. Det meste af køkkengrejet var forholdsvis nyt og absolut brugbart, så det har vi da indtil videre ladet være, og det samme gælder alt sådan noget som porcelæn, glas og bestik, som vi faktisk synes er helt i overensstemmelse med vores egen smag.

Da vi gennemgik sommerhuset efter handelen, glædede vi os blandt andet over, hvor veludstyret det faktisk var. I et skab i badeværelset var der for eksempel masser af håndklæder, men ved første øjekast slog min mand hurtigt fast, at dem kunne vi da ikke bruge til noget, for når han har været i bad, vil han altså have et ordentligt frottehåndklæde at tørre sig i.

Sagen var, at de her håndklæder var af noget meget tyndt stof, og min mand og jeg var lidt uforstående over, at nogle mennesker vælger den slags håndklæder, som i hvert fald ikke så ud til at kunne suge ret meget vand, så det nok ville knibe med at blive ordentlig tør på huden efter et bad.

Men i den første weekend, hvor vi var taget ud i sommerhuset, havde vi ikke selv medbragt vores egne håndklæder, så vi var nødt til at bruge dem, der var i sommerhuset. Da jeg tog et par af dem ud af skabet, kunne jeg konstatere, at der var tale om nogle virkeligt flotte håndklæder i glade og klare farver og med meget flotte mønstre.

Jeg kunne ikke lade være med at spekulere på, hvad man ellers kunne bruge dem til, for det ville faktisk være synd at smide dem ud – de var nærmest de rene kunstværker at se på.

Men både min mand og jeg blev klogere, da vi havde taget vores første brusebad i sommerhuset, for det viste sig, at håndklæderne var rigtigt gode at tørre sig i. Af en eller anden grund var det stof, de var lavet af, ekstraordinært godt til at suge vand, så de var bestemt en positiv overraskelse for os. Og det var også overraskende at konstatere, hvor hurtigt de blev tørre igen – meget hurtigere end de frottehåndklæder, vi har herhjemme.

Jeg var lidt nysgerrig med hensyn til, hvad det var for nogle specielle håndklæder, men det kunne en af mine veninder fortælle mig nogle dage senere. Hun var helt sikker på, at der er tale om nogle tyrkiske håndklæder, for hun og hendes mand har nogle næsten magen til i den ferielejlighed, de for et par år siden købte i Antalya på den tyrkiske sydkyst.

 

Se mere hos Viil her