Menu Luk

Vinduerne udskiftes

Regnen siler ned. Jeg drømmer om at komme tilbage til de dejlige dage i sommers, hvor der faktisk var et par uger med sol og lunt vejr. Ikke som nu, hvor jeg bare sidder i min stue, og kan kigge ud på den regnvåde gade. I sommers gik jeg mange ture ovre i skoven, der ligger lige overfor vejen, jeg bor ud til. Jeg bor i en lille provinsby, så her er ikke så mange muligheder for at opleve noget i vintermånederne, hvor jeg ikke har lyst til at gå lange ture. I weekenderne er det lidt svært. Her er ikke så mange ’tilbud om oplevelser’.

Lille museum

Vi har et lille lokalhistorisk museum, som jeg har besøgt mange gange. Her er også en enkelt biograf, men jeg har sjældent lyst til at gå i biografen alene. Jeg går i biografen, når et af medlemmerne i den lille Facebookgruppe, som jeg er medlem af, tager initiativ til, at vi burde se en film sammen. Det sker måske en gang hver 5 måned.

Lige nu sidder jeg i min stue og forsøger at hygge mig med en bog. Den er lidt kedelig. Endnu. Det er en roman, og det kan godt være lidt svært at komme ind i den. Man skal først introduceres til alle karaktererne i historien derefter til baggrunden for plottet, og så kommer man ’ind i romanen’ henne omkring side 75. Jeg er nået til side 40. Jeg lægger bogen fra mig. Går hen til vinduet og kigger ud på vejen. Våd. Det sprøjter med regnvand, når bilerne kører forbi mit vindue. Jeg kan se, at de er ved at få skiftet vinduer inde i bygningen ved siden af. Gad vide, om de får gjort arbejdet færdigt snart.

Samme boligforening

Bygningen ved siden af tilhører, den samme forening, som den, jeg bor i. Vi har fået brev om, at vi vil få en lille stigning i huslejen, fordi vinduerne i alle bygningerne skal udskiftes med Rationel vinduer. Jeg kunne godt tænke mig, at de ville påbegynde arbejdet med udskiftningen i min bygning snart. Det ville være rart at få de nye vinduer sat i inden jul. Faktisk har jeg også overvejet vinduer fra KPK – kender du dem? Min kedsomme eftermiddag får mig til at åbne min PC. Jeg går ind på Google for at surfe lidt rundt. Bare kigge på YouTube‐videoer og finde på noget.

Sådan er det jo bare

Imens jeg sidder og lytter til et smukt stykke musik, ser jeg pludselig, at jeg har åbnet en ny fane i min browser. Jeg har skrevet: ”Rationel vinduer Sjælland” og har fundet en artikel om, hvor de produceres, og i hvilke mål de kan bestilles. Der er også en note om, at de bliver produceret i Danmark. Prislisten kan jeg – og gider jeg ikke – gennemskue. Jeg betaler jo allerede lidt mere i husleje, så jeg regner med, at den ikke er relevant for mig. Det har foreningens ledelse styr på. Egentlig bliver jeg ikke så meget klogere af den artikel. Måske fordi jeg ikke ved, hvad jeg skal bruge alle informationerne til. Jeg glæder mig bare til at få de nye vinduer ind.