Menu Luk

Vognmandskørsel er landevejens fragtløsning

Danske vognmænd

God gammeldags vognmandskørsel har i generationer været løsningen, når større mængder gods skulle flyttes over kortere eller længere distancer. Den dag i dag, er det den mest fleksible og økonomiske løsning, og kan omfatte alle former for transportopgaver lige fra kørsel med byggeaffald til store partier varer, der skal leveres til en eller flere kunder på samme tur.

Der findes mange forskellige former for vognmandskørsel. Men den mest almindelige er stadig den, hvor du ringer til den lokale vognmand, og bestiller en lastvogn til at køre det, du skal have transporteret.

Vognmandskørsel er mange ting

Vognmandskørsel dækker over rigtig mange forskellige opgaver. Derfor er vi nødt til at have et bredt udvalg af forskellige lastvogn og ladopbygninger til vores rådighed. For når telefonen ringer, kan det lige så godt være en landmand, som skal have kørt et læs korn til foderstofsforretningen, som det kan være et firma, der kan have kørt et stort parti varer ud til en kunde”, fortæller vognmand Finn fra et af danske vognmandsfirmaer fra Nova Index, se listen.

På deres forplads har de således lastbiler i mange forskellige afskygninger stående. Nogle er sættevogne med langt presenningsoverdækket lad til kørsel med stykgodt. De anvendes oftest til større transporter af f.eks. varer fra et firma. Dem kører vognmanden så enten direkte til slutkunden. Eller læsser af hos flere forskellige kunder på samme tur.

Andre har et traditionelt lad, der kan fyldes med hvad som helst, som skal køres fra et sted og tippes af et andet.

Container og kran er også vognmandskørsel

Endelig har vognmandsfirmaet også en række lastbiler med kran. For kranarbejdet er en del af vognmadskørslen. ”F.eks. når vi skal levere spær fra den lokale spærfabrik. Eller teglsten. Så kører vi dem ud til kunden, og kan så hejse dem op på taget, hvor de skal bruges med kranen”, fortæller Finn.

Kranvognene bruges også tit, når der skal køres større og mere uformelige stykker gods. Som f.eks. store maskindele eller bygningsdele. Så læsses de på ladet med kranen, og kan så læsses af igen, der hvor de skal stilles op.

Endelig tilbyder vognmanden fra Danmark – lige som rigtig mange andre vognmænd rundt om i Nordjylland – også containerkørsel. Det er den slags, hvor de kører en container ud til f.eks. en byggeplads, og stiller.

Så fylder kunden den op – typisk med affald – og ringer derefter efter vognmanden igen, når containeren er fuld, og skal køres på lossepladsen.

En bred vifte af ydelser

Så vognmandskørsel dækker over en bred vifte af ydelser – og kræver en lang række forskellige lastbils- og ladtyper. Derfor kan du være sikker på, at de fleste vognmænd kan klare dit transportbehov, uanset hvad du skal have transporteret. Mange af vognmændene hos Nova Index er i øvrigt medlemmer af DTL.